Radio dient vandaag de dag vaak als behang. Makers Richard den Haring en René van Es zien dat graag anders. In hun nieuwe podcastproject MakersRadio gaan zij terug naar de oorspronkelijke beleving van het medum: radio als hoofdpodium. Daarbij is storytelling het sleutelwoord. Deze verhaalvorm heeft veel overeenkomsten met de spanningsopbouw van een documentaire of roman. Alle deelnemers aan de podcast hebben twee eigenschappen gemeen: ze sluiten aan bij het wetenschappelijke thema en hebben een connectie met de Leidse regio.
De titel van de eerste podcast is ‘Kou Leiden’ en is 1 januari 2015 gelanceerd op de website www.makersradio.nl. Luisteraars kunnen de audio daar downloaden of streaming beluisteren. In de loop van 2015 verschijnen er nog drie podcasts.
René werkte mee aan VPRO’s bekroonde 1-Minuutreeks en aan het radioprogramma Plots, dat in 2013 de Zilveren Reissmicrofoon won. Richard en René maakten als het duo Haring & Van Es jarenlang een live programma bij meerdere lokale omroepen.

 

Klik hier voor de foto’s.

Haring en van Es Blog

Dank aan Annick Dezitter, Da Vinci College Kagerstraat.