Anna van Duijn, Illustrator.

Iets maken, dat voelt fantastisch.

Toen ik 3 jaar was had ik mijn eerste tekenklus. Een groots debuut dat ik niet meer zou overtreffen: de geboortekaart van mijn zusje. Het was een tekening van mijn gezin waarbij ik mijn ouders tekende met immens lange benen. Precies zoals ik de wereld zag. Ideaal, want als ik het kon tekenen dan hoefde ik het niet te zeggen.

Dat is wat ik ben blijven doen, laten zien hoe ik de wereld zie met mijn tekeningen. Uiteindelijk durfde ik ervoor te kiezen om illustrator te worden en mocht ik naar de kunstacademie. De droom om de kost te winnen met de leukste baan ter wereld heeft mij niet meer losgelaten.

Na de academie richtte ik samen met Joosje Bosch makerscollectief ROEM op. Dit was vanuit de wens om andere jonge makers in Leiden te ontmoeten, van elkaar te leren en samen te groeien. Iets dat we nog steeds doen en hopelijk blijven doen.

Sinds kort denk ik dat ik de illustrator ben die ik altijd al wilde zijn. Maken is mijn spanning en ontspanning. Het proberen, alle mislukkingen, frustraties, toevalligheden en daarna plotseling vinden wat je zocht is het beste, gelukzaligste en verslavendste gevoel dat er is. Dan ben ik blij.

Anna van Duijn.
Anna van Duijn Anna van Duijn Anna van Duijn