Carmen van der Woude, Hairstylist & Color Specialist.

Ik was 10 jaar toen ik vanuit Braziliƫ naar Nederland verhuisde. Ik ben geadopteerd. Het viel mij op dat de meeste Nederlandse mensen blond haar en blauwe ogen hebben. Ik wilde dat ook en ik ontdekte dat je haar kon blonderen! Je kan jezelf dus veranderen, dat vond ik spannend. Ik ontdekte dat je heel creatief kan zijn met haar, je kunt jezelf hele andere look geven, transformeren in wie je wil zijn.
Je haar is wat mensen als eerste zien en vinden er altijd wat van: het zit leuk, stom, goed, mooi of lelijk. Het leukste aan kapper zijn is dat je mensen helpt om zich goed te voelen. Wie zijn haar laat verzorgen, voelt zich daarna een ander mens. Een kapper kan niet toveren, maar kan wel het beste en mooiste uit je naar boven halen. We zijn je beste vriend, je psycholoog, je luisterend oor, je raadgever. Kortom de kapper is een plek waar je jezelf kunt zijn.
Creativiteit haal ik uit alles om me heen, gebouwen, planten, fashion shows en natuurlijk mijn klanten. Het maken van de kapsels die zij willen is vaak een enorme creatieve uitdaging. Het gekste wat ik ooit heb gedaan was voor een dame die de prints van haar lievelingsdieren in haar haar geverfd wilde hebben. Om de 4 weken was er een nieuwe uitdaging. De ene keer verfde ik een luipaard print in haar haar, een andere keer verfde ik haar flamingo roze.
Het kappersvak is een ambacht, het is heerlijk dat je je altijd blijft ontwikkelen en nooit stil staat.

Carmen van der Woude.
Carmen Carmen Carmen