Jorg Rozier, Fotograaf, gallerist.

Jorg Rozier - Ik vind het prachtig om te zien hoe een idee vanuit het niets groeit en iets wordt, een eigen leven gaat leiden en vooral waarde kan bieden...

Toen ik in 2006 begon met studeren in Leiden, had ik een heel ander idee over mijn toekomst. Ik studeerde rechten aan de Universiteit, maar ontdekte na een aantal jaar pas echt dat dit niet mijn pad was. Door een huisgenoot kwam ik in aanraking met het maken van films en door puur toeval ontdekte ik wat ik echt leuk vond. De hobby werd een passie en ik besteedde er al mijn tijd aan.

Tot een aantal jaar later mijn carrière een lift kreeg doordat ik via via in contact kwam met wat succesvolle creatievelingen in Duitsland. Van het ene kwam het ander en mijn carrière was begonnen. Inmiddels heb ik de hele wereld gezien en heb ik voor veel mooie merken en bladen als Harper’s Bazaar, L’officiel, ELLE en Schon Magazine mogen werken.

Daarnaast heb ik samen met een compagnon een reclame bureau opgericht genaamd Jim Roses. Wij denken hierbij met bedrijven mee over hoe ze marketing in kunnen zetten voor hun bedrijf. Hier heb ik erg veel plezier in beleefd, zo hebben we TV commercials gemaakt, maar doen we ook erg veel aan Facebook advertising.

Ik heb ontdekt dat wanneer je vanuit je intrinsieke motivatie werkt, alles vanzelf lijkt te gaan. Natuurlijk moet ik er iedere dag hard voor werken, maar ik heb over het algemeen niet het gevoel gehad dat ik aan het werk was. Dat is denk ik de grootste rede waarom ik doe wat ik nu doe. Voor mij is de drijfveer groei. Ik vind het prachtig om te zien hoe een idee vanuit het niets groeit en iets wordt, een eigen leven gaat leiden en vooral waarde kan bieden.

Doordat de zaken goed gingen, ben ik steeds meer gaan nadenken over wat ik echt belangrijk vond in het leven. Ik wilde een rijker leven leiden, maar niet alleen in materiële zin, het gaat mij ook om creatieve en spirituele verrijking.

Daarom heb ik een Art hub opgericht aan de Haagweg 4, genaamd YOMOOKA. We vertegenwoordigen hier meerdere kunstenaars en gebruiken de ruimte om verschillende soorten creatieve stromingen met elkaar te verbinden. Voor mij is dit een van de mooiste projecten die ik heb opgezet. Hoe blij wordt je er van om je met zoveel creativiteit en creatievelingen te omringen. De creatie van gedachte tot aan werk is een mooi proces om te mogen zien en ik ben dankbaar dat we dit mochten beginnen.

Ik denk niet dat de reis hier is beëindigd. Op dit moment ben ik 34 en ik heb het gevoel dat ik nog maar net ben begonnen. Wanneer groei de drijfveer is, is er geen einde aan de mogelijkheden. De toekomst zal uitwijzen waar het naartoe gaat.

Jorg Rozier.
Jorg Jorg Jorg