Pieter van der Wielen, Radiomaker.

Pieter van der Wielen - Radio na middernacht is magisch, bij zacht licht een gesprek voeren...

Tijdens mijn studie geschiedenis ben ik bij de radio terecht gekomen, eerst bij Teleac, vooral bekend van de cursussen Chinees en Origami, maar ze maakten ook radioprogramma's over cultuur en wetenschap.

Zo ben ik in de omroepwereld terecht gekomen. Later heb ik radio en televisieprogramma's gemaakt voor veel omroepen zo heb ik een tijdje Met het oog op morgen en Op1 gepresenteerd. Inmiddels ben ik al 8 jaar vaste presentator/ interviewer van het cultuurprogramma Nooit meer slapen op NPO Radio1. Deze maand vieren we onze 2000ste aflevering. Ik had nooit gedacht dat ik het zo lang zou volhouden.

Radio na middernacht is magisch in een verder nagenoeg lege studio bij zacht licht een gesprek voeren, ik ga er altijd met plezier naar toe. We maken het programma met een kleine, maar toegewijde redactie en we steken veel tijd in de voorbereiding van die interviews dus de dagen bestaan uit boeken lezen en in de goede oude tijd voor Corona tentoonstellingen en voorstellingen bezoeken. Dat brengt me persoonlijk ook verdieping en amusement.

Dat het programma na zoveel jaar nog steeds uitstekend wordt beluisterd en steeds meer ook als podcast succes heeft, geeft me veel voldoening.

Pieter van der Wielen.
Pieter Pieter